Tuesday, April 13, 2021

Top 10 Umjetnički Horor filmovi

Umjetnički horor filmovi. Jedna od velikih osobina žanra horora je njegova fleksibilnost da se oblikuje na jedinstvene i fascinantne načine; znak njegovih korijena u fantaziji. U ovoj top 10, gledamo kolekciju velikih žanrova koji su i sami postali umjetnička djela.

Top 10 Art Horror Films
Horor Filmovi 2019: Ovo su najbolji novi Horor filmovi 2019. godine

A Field In England (Wheatley, 2013)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Redatelj Ben Wheatley isporučuje prekrasno remek-djelo u psihodeliji svojim povijesnim horor filmom A Field In England . Postavljena u 17. stoljeću za vrijeme građanskog rata u Engleskoj, skupina muškaraca koji su napustili svoje položaje trpe psihološki put kroz seosko polje. Snimljen isključivo u monotoni, kinematografija ovog filma je dosadna, ali živa i sablasna.

Only Lovers Left Alive (Jarmusch, 2013)

U glavnim ulogama Tom Hiddleston, Tilda Swinton i Mia Wasikowska , ovaj vampirski film redatelja Jima Jarmuscha iz 2013. godine umjetnički je dragulj koji se često skriva. Dva ljubavnika ponovno ujedinjuju svoju stoljetnu strast, ali su je prekinuli dolasci njezine kaotične mlađe sestre. Only Lovers Left Alive je sofisticirani pogled na očaj koji se osjećao kada društvo nije idilično.

Black Swan (Aronofsky, 2011)

Darren Aronofsky , redatelj Black Swana , ima naviku davati publici intenzivne, strašne i tjeskobne filmove koji se prikazuju kao umjetnička djela. Od njegovog depresivnog filma A Requiem za san do njegove majke koja uništava živce ! njegova je umjetnost oblik emocionalnih granica gledatelja. Jedna balerina ulazi u sumorni svijet plesa u crnom labudu . Koreografija je sama po sebi uznemirujuća i pokazuje da je umjetnost često zastrašujuća, ali očaravajuća.

The Shining (Kubrick, 1980)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Autor izvorne knjige, Stephen King , nikada nije bio zadovoljan zamišljanjem redatelja Stanleyja Kubricka o The Shining , ali je uzeo priču o užasu i dodao joj privlačnu estetiku. Jack, njegova supruga Wendy i sin Danny postaju skrbnici izoliranog hotela Overlook za vansezonu, što dovodi do spirale ludila i kaosa. Svaki snimak u The Shining je umjetničko djelo samo po sebi natovareno živahnim crvenim i skrivenim porukama.

Nosferatu (Murnau, 1922)

Klasičan tretman u horor filmovima je film iz 1922. redatelja FW Murnaua , Nosferatua . Jedan čovjek otkriva da je domaćin s kojim je prokleto sklon i ima vrlo požudu za svojim ljubavnikom. Ovaj tihi film oslanja se na slike kako bi zagrlio i progutao publiku u užasu žudnje za krvlju našeg vampirskog protagonista. Najokretnija scena s dugom i rastućom sjenom Orloka portret je čistog užasa koji se ne može ukinuti. Umjetnički horor filmovi

The Love Witch (Biller, 2017)

Ovo nije film koji mogu podržati za njegovu priču, no estetika filma neke su od najimpresivnijih poznatih filmova. Direktorica Anna Biller daje nam Elaine, zavodljivu mladu vješticu čiji je cilj pronaći prikladnog čovjeka. Kad pronađe savršenog muškarca, to ubrzo dovodi do ubojstva. Svakim detaljima u Love Witchu posvećena je najveća pozornost, a izgled filma savršen je za razdoblje i tonalitet.

House (Obayashi, 1977)

Nobuhiko Obayashi’s House je japanski horor film iz kasnih 70-ih koji donosi sve što se tiče vizualnih efekata. Prekrasno posjećuje svoju tetinu kuću s grupom prijatelja kako bi izbjegla provoditi vrijeme s ocem i maćehom; kuća je svetište prepuno bizarnih nadnaravnih događanja. Kućni slojevi grafičkih elemenata na vrhu svoje kinematografije stvaraju psihološke učinke koji ometaju i oduševljavaju oči.

A Ghost Story (Lowery, 2017)

Filmovi užasa ne moraju uvijek ispuniti publiku terorom, ponekad nas podsjećaju na užas koji je život; pun tuge, jada i gubitka. Priča o duhovima redatelja Davida Loweryja , u kojoj glumi Rooney Mara i Casey Affleck , prati oči duha dok ga promatra kako ga žena žali. Ovaj film zahtijeva strpljenje i razumijevanje onoga što se pokušava reći kroz rad, slično samoj umjetnosti.

The Neon Demon (Refn, 2016)

Ovaj živopisni horor film redatelja Nicolasa Windinga Rehna pokazuje da se užas može diktirati vizualama i šansom za procvat kroz izgled. Kako počinje brzo rasti kroz redove industrije modeliranja, Jesse dolazi s glave do glave s ljubomornim gnjevom na blijedim ljepotama uzaludnog svijeta. Iako je pripovijedanje sporo i ne pretjerano uvjerljivo, Neon Demon ima duboku eleganciju kože koja će vas nagrizati.

Suspiria (Argento, 1977)

Ovaj talijanski horor film redatelja Daria Argenta kombinira baletsku umjetnost s umijećem čarobnjaštva, kroz jedinstven i vizualno zapanjujući film koji je Suspiria . Mladi plesač pridružuje se novoj baletnoj školi, ali ubrzo postaje svjestan da u zgradi nešto nije u redu. Prepletena s paletom boja koja svaku knjigu pantona čini ljubomornom na alarmantne krvave nijanse koje dominiraju cijelim vremenom, i sa sanjivim, ali noćnim morskim kutovima kamere, ovaj film je uistinu Mona Lisa umjetnički horor filmovi. Imdb

Bježi – Run (2020) Recenzija Filma

Prirodno, Diane Sherman (Sarah Paulson) toliko je zaštitnica svoje jedine kćeri Chloe Sherman (Kiera...

Willy’s Wonderland (2021) Recenzija Filma

Glumac Nicholas Cage, čija je karijera naglo porasla 90-ih i početkom 2000-ih nakon što...

Hunter Hunter (2020) Recenzija Filma

Hunter Hunter (2020) Recenzija Filma Žanr: Horor | TrilerGodina: 2020Redatelj: Shawn LindenProducent: Shawn LindenGlavne uloge:...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU